SELAMAT DATANG KE ZON MEMBACA

Sunday, 13 May 2012

♥ MATRIKULASI vs UiTM ♥

Views
ASSALAMUALAIKUM


1 minggu,2 minggu,3 minggu ... erm,sudah sebulan Zierah tak membelai blog Zierah nih..waduuuhhh ! sorry ya ~Zierah rasa macam MALAS nak membebel kat blog Zierah nih sebabnya asyik duk pening nak pergi sambung belajar kat mana nih..
sama ada :

MATRIKULASI PAHANG @ UiTM- DIP PEMULIHAN CARA KERJA

aaiiishhh, rasa macam nak kekoh(makan) orang pom ada,nak marah pom ada apatah lagi nak tempik kuat2 ! kuarga Zierah syorkan Zierah pergi UiTM tuh TAPI cikgu-cikgu kat sekolah syorkan pergi matrik..hadoi ! yang mana satu nih ? pening weh ~

Asal2,Zierah nak pergi UiTM tuh sebab dalam kepala hotak pikir : ala Zierah,matrik tuh susah lar..ko mampu ke nak belajar rush2 nih ? bole ke nk dapatkan pointer 3.5 ke atas ? nanti tak pasal2 dapat kos lelong..bila Zierah pergi tanya pendapat cikgu kaunselor,dia cakap : Zierah bolehnya ! pergi matrik lar..Uitm tuh dpt diploma je,nanti bila dapat kerja payah nak sambung belajar..kalu matrik nih,lepas setahun boleh dapatkan ijazah..asalkan belajar bersungguh-sungguh dari awal ! jangan main dan bercinta-cintun.. ha ! mati kutu aku 10 saat ~ hehe

okey,bila kepala hotak serabut, Zierah pun buat sembahyang istikarah.. hati rasa tenang sikit.. Alhamdulillah, Allah bagi petunjuk kat Zierah..malam2 mimpi dan hati Zierah macam nak pergi matrik je..jadi, Zierah pun buat keputusan nak sambung belajar di matrik.. mana ada belajar tuh senang ? semuanya susah belake, itu atas usaha kita belake kalu nak berjaya.. 

InsyaAllah mok,kita bole berjaya asalkan mok doakan kita berjaya di dunia dan akhirat serta selalu berada di sisi kita bagi semangat dan kekuatan kepada kita..

# ada harapan lar nak capai cita-cita nih,InsyaAllah !


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Zierah Hasan ! Like Kalau Suka ! ♥

5 bunga dan kumbang:

Salwati Sapei said...

salam adik, akk dtg dari segmen yg sme http://prettywatie.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-follower-anda.html
sudi singgh belog akk yerr=)

Faizul Osman said...

jgn risaulah... matrik terbaik punya... sy sendiri produk matrik... alhamdulillah dpt jugak masuk u... tp, kalau matrik tu susah, tak kanlah sampai 1 matrik ada 300++ org dpt 4 flat... btl tak??

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/perkara-yang-memalukan-seorang-lelaki.html

Hazirah Hasan said...

@Faizul Osman erm,,betul..tp stress jugak duduk kat matrik ni..tu dulu lar,,skrng ni alhamdulillah da ok..da terbiasa sume..yg paling bestnya dpt member2x yg sporting,gler2xx..lecture pom mcm satu kepala dgn student :)

Hazirah Hasan said...

This comment has been removed by the author.

Hazirah Hasan said...

@Salwati Sapei wasalam akak :) ..da terjah blog akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...